Hvordan kan jeg endre collation i min MySQL database?

Vanligvis ønsker man å endre MySQL collation for å løse probleme med tegnsett.
Som oftest gjelder det å endre MySQL collation fra latin1 til utf8.
Dette kan du gjøre via phpMyAdmin som beskrevet nedenfor:

1. Log inn i cPanel og klikk på phpMyAdmin ikonet i Database seksjonen .

2. Velg databasen du ønsker å administrere fra menyen på venstre side

3. Klikk på tab'en Operations i toppmenyen i phpMyAdmin

4. Nederst på siden vil du se valget collation . Velg collation fra nedtrekksmenyen og klikk Go.

Husk at kun nye tabeller vil bli opprettet med det nye collation valget.
Alle andre tabeller vil ha samme collation som da de ble opprettet.