Hvilken server skal jeg bruke for e-post?

Du skal alltid bruke serveren som hører til ditt domene.
F.eks. om du har domenenavnet mittdomenenavn.no skal du bruke mail.mittdomenenavn.no som server.
Dette gjelder både innkommende og utgående server.
Ved å benytte mail.domenenavn er du sikret å alltid komme til rett server.

OBS!!:

Pass på at du benytter autentisering ved sending av e-post.
I f.eks. Outlook finner du denne innstillingen i kontoinnstillinger og 'Flere innstillinger'.
Her velger du fanen 'Server for utgående e-post' og krysser av for at utgående server krever godkjenning.
Deretter krysser du av for at det skal benyttes samme innstillinger som for innkommende server.

De fleste ISP'er sperrer for utgående e-post på port 25 som ikke går via deres servere.
Dette gjøres for å hindre at spam (søppelpost) sendes ut fra PC'er som har fått virus.
Det er dog viktig at din e-post sendes ut fra e-post serveren for domenet e-post adressen tilhører.
Ikke minst for å forhindre at mottakers mailserver tar din e-post for å være spam.

Vi anbefaler alle å benytte SSL for inn-/utgående epost.
I innstillingene i e-post programmet ditt setter du port for utgående mail til 465, og velger at det skal benyttes SSL.