Jeg får ikke sendt e-post, hva er feil?

OBS!
Pass først på at du benytter autentisering ved sending av e-post.
I f.eks. Outlook finner du denne innstillingen i kontoinnstillinger og 'Flere innstillinger'.
Her velger du fanen 'Server for utgående e-post' og krysser av for at utgående server krever godkjenning.
Deretter krysser du av for at det skal benyttes samme innstillinger som for innkommende server.

Vi anbefaler alle å benytte SSL for inn-/utgående epost.
I innstillingene i e-post programmet ditt setter du port for utgående mail til 465, og velger at det
skal benyttes SSL.

Når du sender e-post er det viktig at du sender denne via din mailserver hos oss.
Du skal da benytte mail.dittdomenenavn.com
Det vil ofte fungere å sende e-post via din linjeleverandør (ISP), men det er sikrest at du benytter våre servere.
Mailservere og ISP'er rundt omkring i verden tar nå fortløpende i bruk et system som heter SPF (Sender Policy Framework)
Dette systemet blir tatt i bruk for å forhindre at søppel e-post blir sendt ut med forfalsket avsender adresse.
For at dette systemet skal fungere MÅ alle bruke mailservere som hører til det domenet det sendes e-post fra.
Når dette systemet er i full drift kan du ikke regne med at mottaker vil få e-post sendt av deg om du ikke benytter
serveren som hører til ditt domenenavn. I beste fall blir e-posten din kraftig forsinket.